Túrós pogácsa

2016-10-24

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 1:30 h

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 1 csipet sütőpor
  • 25 dkg túró

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük.

Lépés  2

Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,zsírpapírral ellátott tepsibe rakjuk.

Lépés  3

Előmelegített sütőbe rakjuk és 180 fokon megsütjük.

Lépés  4

Tipp : -tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszinezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz.

Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.