Vargabéles

2016-03-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 60m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1 csomag réteslap
  • 3 darab tojás
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg kristálycukor vagy xilit
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg magozott meggy

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük.A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót és a meggyet.

Lépés  2

Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Lépés  3

Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.