Vegyes gyümölcs lekvár

2016-02-09

  • Mennyiség: 12
  • Főzési idő: 1:40 h

Amikor a piacok megtelnek a gyümölcsökkel,akkor elérkezik az idő,hogy lekvárt készítsünk.

Mi imádjuk a vegyes gyümölcslekvárt,mert egyszerűen mennyei íze van.

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg cseresznye
  • 1 kg meggy
  • 50 dkg málna
  • 50 dkg eper
  • 1 kg cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, a málnát megmossuk, az epret lecsumázzuk és négybe vágjuk. A gyümolcsöt edénybe tesszük, és addig főzzük lassú tűzön, kevergetés közben, míg forrni kezd.

Lépés  2

Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, és megint lassú kevergetés melett addig főzzük, míg nem kezd forrni.

Lépés  3

Főzzük kb. 45 percig lassú tűzön. A keletkezett habot szedjük le. Ha megsűrűsödött kissé, töltsük száraz, meleg üvegekbe, ha kihűlt, zárjuk le.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Baracklekvár narancslikőrrel

  • Pikáns alma lekvár

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.