Vidám malacos kocsonya

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 5:00 h

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1.5 kg füstölt csülök
  • 0.5 kg sertésköröm
  • 0.5 kg sertésfarok
  • 0.5 kg sertésbörke
  • 5 l víz
  • 4 darab vöröshagyma
  • 5 fej fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 darab erős paprika
  • 6 darab babérlevél
  • 20 szem egész bors
  • 5 dkg párizsi
  • 1 darab fekete olajbogyó
  • 1 darab zöld olajbogyó

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet.

Lépés  3

Meleg vízben alaposan megmossuk, csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz. Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet.

Lépés  4

Lassan forraljuk, ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már nem habzik.

Lépés  5

Egy hálóba beletesszük a hagymákat, paprikát, babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).

Lépés  6

Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk.

Lépés  7

Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.

Lépés  8

A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.

Lépés  9

Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük :))

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.