Virslis lábtörlő

2016-03-02

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 60m

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 kiskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • kiskanál cukor
  • 8-10 darab virsli
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint reszelt sajt,szezámmag

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

60 dkg lisztet összekeverünk 1evőkanál étolajjal, 2 mokkáskanál sóval. 5 dkg élesztőt 2 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk, és a liszthez adjuk.

Lépés  2

Duplájára kelesztjük. 8-10db virslit kettévágunk, a kelt tésztát gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.

Lépés  3

Derelyevágóval a szélétől 1cm elhagyunk, és hosszában elvagdossuk, virslit belefűzzük, tetejét egy tojással lekenjük, szezámmaggal, és reszelt sajttal megszórjuk!

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(3.6 / 5)

3.6 5 25
Értékeld a receptet

25 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.