Vörösboros marhapörkölt

2016-02-08

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 2:30 h

A klasszikus magyar konyha egyik ízletes étele,melyet akár bográcsban is készíthettek.

Íme a recept:

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek.só
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 ek.pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót.

Lépés  2

Azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatesszük, és belerakjuk a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát.

Lépés  3

1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Csak rövid, de sűrű lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk.

Lépés  4

Tarhonya a hozzá illő köret.

Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.