Zöldborsó krémleves

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 35m

Egy jó meleg krémlevesre vágysz?

Akkor ezt a finom zöldborsókrémlevest neked hoztuk!

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanálnyi só
  • 1 csipet bors
  • 2 db mentalevél
  • 3 dl tejföl
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 3 kanál olívaolaj
  • 2 kanál cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Felteszünk egy fazék vizet forrni. Kb annyi legyen a víz, hogy a borsót majd ellepje.

Lépés  2

Miután felforrt a víz, a borsót belerakjuk és majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a mentalevelet és a fél fej jégsalátát, és a borsóval készre főzzük.

Lépés  3

Leszűrjük egy másik lábasba és félretesszük a levet.

Lépés  4

Turmixgépbe tesszük a borsót és össze turmixszoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a tejfölt, és a leszűrt léből egy keveset. Félretesszük.

Lépés  5

Visszaforraljuk a levest, és ahogy felforrt máris tálaljuk.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Kókuszos kocka

  • Túrós pogácsa

  • Babgulyás

  • Ünnepi kávé

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.