Zöldborsófőzelék

2016-02-12

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 40m

A nagymama zöldborsófőzelékénél nincs finomabb…Dehogynem!

Készítsd el te is hagyományosan a borsófőzeléket,mi segítünk neked.Íme:

Egyéb hozzávalók

  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • 1 csipet bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A hagymát vágjuk nagyon finomra és a vajon pároljuk meg egy csipetnyi sóval. Erre rakjuk rá a megmosott zöldborsót és szórjuk meg sóval,cukorral.Pároljuk 6-8 percig majd engedjük fel vízzel és főzzük puára a borsót.

Lépés  2

Ha a zöldborsó megfőtt, belekeverem a habarást. A lisztet csomómentesre keverem kevés vízzel,hozzáadom a tejet is a kikevert liszthez. Majd a főzelék levéből keverek a habaráshoz,hogy kiegyenlítődjön a hő. Ezután hozzáadom a főzelékhez a habarást,melyet gyorsan elkeverek és hozzáadom a tejszínt is.

Lépés  3

Ha a habarást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon,utánaízesítek és leveszem a tűzről. Beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet is a főzelékbe,melytől páratlan íze lesz. Feltétnek fasírtott szoktunk készíteni.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Zöldséges rakott burgonya

  • Rakott kel

  • Roston sült lazac vajas petrezselymes burgonyával

  • Sült oldalas pirított burgonyával

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.