Zöldséges praktikák

Szerző : | 0 Hozzászólás | On : 2016-02-07 | Kategória : Cikkek

Ha a vöröshagyma nagyon erõs, felvágásig tartsuk hideg vízben.

Az újhagyma zöld szárát ne dobjuk ki, mert alaposan megmosva és összeturmixolva ízesítõnek és színezõnek jól használható.

Mélyhûtött, nyers zöldfõzeléket forrásban lévõ, kevés vízbe kell beletenni, és az újraforrástól számított 4-5 percig fõzni.

A rántott csirkéhez való, díszítésre szánt petrezselyemcsokor csak akkor lesz ropogós, ha kevés lisztben megmártva beledobjuk a forró olajba, és erõs lángon megsütjük. Nem szabad lefedve tárolni, mert megereszkedik.

Ha azt akarjuk, hogy az olajban sütött burgonya ropogós maradjon, ne sózzuk meg és ne fedjük be.

Ha a zöldpaprika nagyon erõs, lobogó forró vízbe dobjuk, s 1 perc múlva leszûrjük. Ha még ezután is erõs, a mûveletet még egyszer megismételhetjük, garantáltan elmegy az ereje. (Töltött paprika fõzésekor a paprikát érdemes így elõkészíteni azoknak, akik nem szeretik az erõset.)

Burgonya- vagy zöldségtisztításkor tegyünk a munkaasztalra egy jó nagy újságpapírt, és azon hámozzuk a zöldséget. A munka végén egy mozdulattal összefogjuk a papír négy sarkát, és eldobjuk. Így az asztal nem lesz szemetes.

A héjában fõtt burgonya könnyen meghámozható, ha hideg vízzel leöblítve azonnal megkezdjük tisztítását.

Ha a burgonyák nem egyformák, puhulási idejük sem egyforma. Ezen könnyen segíthetünk, ha a nagyobbakat villával vagy tûvel néhány helyen megszurkáljuk.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.